project in focus: loews hotel 1000

We love to bring nature indoors. Working with wood, we are fortunate to call this a job requirement. One of our most recent projects affording us this gift is the multi-million dollar renovation of the Loews Hotel 1000. Located in downtown Seattle, the newly renovated space has a much lighter look with its use of white marble, glass light fixtures and a neutral pallet.

While the design of the hotel was run by Chicago firm, Simeone Deary Design Group, integrating a local feel to the space, one that embodies the Pacific Northwest and especially Seattle, was important.

"They really wanted to capture the true feeling of Seattle, and wood is such an iconic element of the Seattle experience." Steve Gerrish, VP Business Development for Meyer Wells explains. To accomplish this, we worked with Director of Food and Beverage, Dhruv Khanna to create custom pieces for the wine cellar and lounge.

live edge walnut bar

For the wine cellar we modified our Nara table to suit the space with a standing height option in live edge Walnut. The single slab top has a lovely ombre fade, a result of the color variation from sapwood to heartwood, and pairs well with a Washington Cabernet. 

live edge maple wood bar

The Bell Lounge offers a relaxing space to sit back, fireside, with a well-crafted beverage. The space is comfortable, with several options for quiet conversation or group gatherings. We crafted the lounge's bar with Big Leaf Maple, a local favorite among our clients, finished in clear. The bar is actually three individuals carts that fit together to appear as one with the continuous live edge of the wood flowing along each section.

Solid Wood Maple Bar TableA birdseye view of our Maple bar top in use.

A key element of all Loews Hotels is the local experience guests are treated to even before stepping outside. This can be seen in their Flavor by Loews Hotels program which celebrates neighborhood favorites by bringing them to the menu, the walls and the furniture of the hotel. 

We are pleased to be a part of this project, to add to the local flavor of the hotel and have our piece on display and in use in the space. 

Leave a comment